el primer banc transparent
Seguint el meu itinerari, he continuat amb el seguiment del catàleg d’arquitectura moderna (do.co.mo.mo.). Hi ha varis exemples remarcables per aquesta zona de la ciutat, la majoria gratacels.
Entre les vàries construccions destacaria l’elegància d’un edifici més baix dels S.O.M. (de l’època del Gordon Bunschaft i el Charles Evans Hugues III), el Manufacturers Hanover Trust que ara és un Chase Bank. 510 5th Avenue. El mur cortina de la façana, amb una altura exagerada per a les dues primeres plantes (connectades), el sostre lluminós, i la mampara del fons, encarregada a un escultor. I la Caixa forta a la planta baixa, com en un aparador. Per cert, si algú sap el nom de l'escultor que me l'enviï, please, al banc hi havia alguns pannels penjats explicant-ho, on hi havia el seu nom però no me l'he apuntat.
Aquest va ser el primer banc que es va fer amb una façana de vidre, sense aspecte de bunker, va ser un nou concepte de banc, més transparent, més accessible... Penjat en una paret del banc hi havia la reproducció d’un anunci del banc, de 1954, en el que es venia precisament aquest canvi revolucionari simbolitzat en aquest edifici.
2 comentaris:
hola pere,
així que dius que podem publicar grolleries?
doncs aquí van: sòmines!, galifardeu!, pollós!, trinxeraire!, ruc!, brètol!, dropo!, púrria!, beneit!, gandul!,... 'cagunsaputamare!
ja està. no anaven dirigits pas a tu, eh! és una petita mostra de la rica varietat catalana en insults i renecs i que suposo que en anglès acaben tots resumits en una cosa així com "fuck you stupid ass hole!"...
apa, fins ara!
joan
ei! i motherfucker, evidentment!
Publica un comentari a l'entrada